Videos

Videoproduktion
Rachel Koumparou ( Bangatan, Vackrare nu, En stilla natt)
Fredrik Götesson ( Så fint att vakna sen)
Livevideo:
Gothenburg Sessions

Bangatan En kärlekshistoria. Om att gå vilse, på villovägar ju mer en letar. Om att kärleken i sig inte alltid räcker till. Om att rispa hål på illusionen för att leva vidare, men ändå ständigt fortsätta leta…mellan gatorna, bland människor, bland gitarrer, syntslingor, beats och en ensam saxofon. Melankolisk popromantik mitt i stan

“Plötsligt slutade människor lägga märke till henne sa hon, som om ett filter lagt sig över hela hennes väsen. Jag tyckte det var en märklig berättelse. Men sen kom det fler och fler bekännelser från vänner- mest kvinnor, som upplevt att de blivit osynliga för världen när de kommit upp i en viss ålder”. Vackrare nu är Fia Ekbergs bekännelse. En pop-dikt, En hiphop-visa, en kampsång. En kärleksfull hyllning till att bli äldre, klokare och vackrare. Till våra förebilder och alla som kommer efter.

En julafton för några år sedan började min låt En Stilla natt ge sig tillkänna i huvudet. Mina barn var hos sin pappa under julnatten, föräldrar och släkt var långt borta och jag traskade runt i Majorna för mig själv. Det finns ingen natt som ensamheten kan kännas så stark som då tycker jag. Gatorna är iskalla, trots stjärnor i fönstren, alla är någonstans, har någon, har någonstans att vara. Det är lätt att hamna mellan sammanhangen. Men så kom jag hem till min port, träffade en granne som bjöd på glögg, och senare var vi flera i huset som möttes, spelade jullåtar och värmde varann. Det var finaste fint. Dagen efter kom de första raderna. Jag tror inte på ensamhet, jag tror på att vi önskar oss gungstolar och tröjor till varandra, att vi tröstar och värmer varandra, att vi vaggar varandra till ro, till stjärnorna, och hem. För annars orkar vi snart inte mer.

Livevideo av Gothenburg Sessions

En regnig dag i Augusti på Slottskogens scen. Jag och Patrick Rydman. Akustisk version av låten “ Dansa”

Vi rör oss, vi fortsätter, vi överlever, vi går vidare. Den här låten kom till som en slags berättelse till min mamma – om det det fina hon lärt mig och den stora kraften i det. En sång om tillit, hopp och mod. 2016 gjorde vi den här videon, jag och min kusin – Fredrik Götesson i byn Bottnaryd där vi växte upp. Det var en speciell dag. Vi lärde känna varandra lite bättre den här dagen Fredrik och jag. Vi gick runt på gatorna i byn, kollade in alla lägenheter jag och mamma bott, satt en stund vid den nerlagda gamla plastfabriken, käkade pizza, doppade fötterna i sjön där vi brukade bada..och vi pratade om våra familjer och vår släkt och vilka vi själva blivit mitt i allt. Det var en fin dag, och det blev en video. Från oss till er – Så fint att vakna sen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s